Sinaasappelpoeder

Nadat je de sinaasappels voor het sap of het vruchtvlees hebt gebruikt, verzamel je de schillen. Je kunt in het algemeen veel verschillende dingen doen met citrusschil, dus dit is er maar een van: sinaasappelpoeder maken.

Verwijder het witte gedeelte dat aan de huid vastzit, want dit is het bittere gedeelte dat je niet wilt gebruiken. Zet de sinaasappelschil ongeveer 6 uur in de oven op 60° C. Dit zal de huid langzaam drogen zonder deze te verbranden. Voor een meer ecologische (en goedkopere!) manier kun je het ook een nacht op je radiator laten drogen.

Als de schil hard en droog is, breek je hem in stukjes en doe je hem in een blender. Mix een paar keer op lage en hoge snelheid tot je hele kleine stukjes en poeder krijgt.

Doe de inhoud in een zeef en schud om het poeder in een kom te verzamelen. Bewaar de grotere stukken in een andere container en meng het met je kruidenthee om een fruitige smaak te krijgen.

  • Om de moeite waard te zijn, doe je dit als je minstens 12 sinaasappels hebt
  • Het sinaasappelpoeder kan gebruikt worden in een cake- of koekjesrecept, om een salade op smaak te brengen, in een zelfgemaakte exfoliërende zeep of haarconditioner (als je deze natuurlijk zelf maakt), etc.
  • Voordelen van de oranje schil: verlaagt cholesterol, beschermt darmflora, bestrijdt infecties, natuurlijk ontstekingsremmend, versterkt immuunsysteem, stimuleert haargroei en glans (indien gebruikt in shampoo of conditioner)
Sinaasappelpoeder

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x