Over ons

Onze missie

Wij werken samen met lokale landbouwers wereldwijd uit kleinschalige landbouwgemeenschappen die biologisch of zonder residu en steeds met respect voor bodem en natuur werken. Onze vruchten worden met de grootste zorg gekweekt en geselecteerd. Zo worden onze citrusvruchten niet gewassen, ontgroend of gewaxt en hoeven onze bananen niet in de rijpingskamer. Dat zorgt voor een authentieke versheid en de originele smaak.

We zorgen voor snel en efficiënt transport om opslag te vermijden en consumptie van grondstoffen en uitstoot te verminderen. Maar we willen ook een reductie van onnodig verbruik tijdens transport. Sommige van onze producten komen weliswaar met het vliegtuig, maar er worden geen toegewezen vluchten voor gebruikt. Onze logistieke partners organiseren transport naar ontwikkelingslanden van medicatie en noodhulp. Onze ladingen vullen de lege vrachtruimen op de terugweg.

Wij bieden hoogwaardige en originele producten om nieuwe smaken te introduceren in uw keuken. Sommige van onze fruit- en groentensoorten zijn zeldzaam waardoor het niet meteen duidelijk is hoe ze te gebruiken. Geen zorgen, we geven u receptideeën voor voeding en drankjes en laten de rest over aan uw verbeelding en creativiteit.

Persoonlijk hechten wij veel belang aan een "zero-waste" manier van werken in onze keuken en het hele dagelijkse leven. Nu en dan geven we u ook tips & tricks over hoe je onze producten kan gebruiken en het afval kan hergebruiken. Zo willen we de samenleving aanmoedigen om na te denken over haar eigen verbruik en bijdragen aan een beter wereld.

Dankzij dit concept kunnen wij onze passie voor de smaak delen, onze passie voor koken, onze passie voor de natuur en ons oprecht respect voor het milieu.Gesticht en geïnspireerd door...

Mijn drijfveer is mijn liefde voor de natuur. In 2009, na een goedgevuld professioneel leven in mijn moederland België, besloot ik me te vestigen in de Pyrénées Orientales aan de voet van de Mont Canigou in Frankrijk.

De nieuwe omgeving deed een passie groeien voor landbouw, en meer specifiek voor de unieke smaken van de lokale perziken, nectarines, abrikozen, tomaten, en vele andere vruchten.

In 2010 startte ik samen met Jean-Paul Margalet en enkele lokale producenten, met de export van rijp geoogst fruit aangezien er een duidelijke, internationale vraag was naar groenten en fruit van goede kwaliteit en smaak. “Les goûts d’avant, maintenant” was geboren en werd een succes.

In 2016 ging ik de uitdaging aan om zelf tomaten en speciale citrusvruchten te kweken. Deze ervaring maakte me bescheiden en gaf me nog meer respect voor de vakkennis en toewijding van de producenten.

In 2020 ontmoette ik Frank Van Gelder. Samen besloten we om onze gedeelde passie voor heerlijke groenten en fruit te delen en verspreiden. Zo zag Passion for Taste het levenslicht.

Het is mijn droom en persoonlijke missie om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de passie voor smaak, deze te delen en te koesteren. Zo kunnen we de unieke smaken van fruit en groeten bewaren.

 

Josse Houben
Steun hen

Door onze boxen te kopen, draagt u bij aan enkele van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties:

  1. Armoede bestrijden
  2. Ontwikkeling van lokale landbouw
  3. Ontwikkeling in gezondheidszorg
  4. Ontwikkeling in onderwijs
  5. Gendergelijkheid
  6. Verantwoordelijke consumptie en productie
  7. Duurzaam groeibeleid


Passion for Taste steunt de volgende initiatieven.
Voor elke box die verkocht wordt, gaat er €1 naar uw gekozen project (te bevestigen tijdens het afrekenen).


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x